Skok v svetovni vrh!

Skok v svetovni vrh!

28.12.2011

Matjaž Triplat je glavni trener slovenske ženske skakalne reprezentance, ki ima ob premierni sezoni v svetovnem pokalu zelo visoke cilje. Nekatera dekleta so sicer poškodovana in to sezono ne bodo mogla tekmovati, a ekipa zaradi tega nima nič nižjih ciljev.

Prve tekme so že za vami. Kako ste zadovoljni z odnosom organizatorjev in organizacijo samo? Je morda čutiti manjšo mero profesionalnosti kot na tekmah fantov?

Sploh ne. Organizacija je bila enaka tisti na moških tekmah. Sicer imamo drugega koordinatorja, a tekme potekajo na istih objektih in z isto podporo, tudi kar se tiče tehnologije.

Vaše varovanke na tekmah svetovnega in celinskega pokala odlično nastopajo. Ste z njihovimi dosežki zadovoljni?

Z uvodno etapo sem zadovoljen, malo manj pa s samo tehnično izvedbo, saj so se tu pokazale določene pomanjkljivosti. To moramo odpraviti v nadaljevanju sezone.

Na kakšni stopnji so dekleta v primerjavi s konkurentkami?

Na uvodni tekmi v Lillehammerju so blestele Američanke, ki imajo opravljenih po 150 skokov. Tako so za sabo pustile celo Evropo, vključno s skandinavskimi državami. A pretirane drame iz tega ne gre delati, saj je bilo podobno že v lanski sezoni.

Kakšni uspehi bi vas osebno zadovoljili?

Ti  so verjetno bistveno višji, kot jih imajo dekleta. Zaradi poškodbe nam manjka naša najboljša tekmovalka, Eva Logar, s katero bi se zagotovo lahko borili za najvišja mesta. Upam, da bomo še stopnjevali naše nastope in sezono končali med najbolj uspešnimi državami.

So dekleta že dosegla svoj vrhunec ali njihov nadaljnji dvig forme še sledi?

Ker je bila decembra samo ena tekma za svetovni pokal, smo se osredotočili na januar in februar, ko je bistveno več tekmovanj. Zato vrhunec pričakujem v teh mesecih.

Boste formo stopnjevali tudi za domačo tekmo svetovnega pokala v Ljubnem?

Na to tekmo se nismo posebej osredotočili. V tem obdobju bomo na solidni ravni, a je treba zdržati tudi do mladinskega svetovnega prvenstva, kar je naš glavni cilj, saj imamo dokaj mlado ekipo. (rk)

 

 

 

 

 


 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.